Monday, August 3, 2009

Pemimpin Pembangkang Tak Peduli Nasib Peniaga Pun...


Dalam berita sama di media cetak dan media elektronik memaparkan keluhan peniaga di premis sepanjang Jalan Tunku Abdul Rahman dan juga peniaga pasar malam di jalan tersebut yang mengalami kerugian besar kesan tindakan penyokong pembangkang membuat demonstrasi jalanan kononnya atas nama mansuhkan ISA.

Tetapi, periuk nasi peniaga yang bersengkang mata menjaja hasil jualan tidak penting di mata pemimpin-pemimpin pembangkang yang menyokong mengadakan demonstrasi jalanan. Bagi mereka penyokong-penyokong mereka perlu dimanipulasi sebaik mungkin.

Kelibat penyokong demonstrasi telah kelihatan berkumpul dalam kumpulan yang kecil di beberapa lokasi kawasan sekitar, dan amat mudah dikenali apabila kebanyakan antara mereka memakai 'surgical mask', dan kelihatan juga dari luar melalui cara dialek dan juga seperti 'rusa masuk kampung'.

Adakah pemimpin pembangkang memikirkan hak majoriti rakyat yang mahukan keamanan dan kemakmuran hidup? Persetankanlah dengan peniaga di kawasan tersebut kerana bagi pemimpin pakatan pembangkang, lebih baik melayan nafsu diri yang telah dikuasai syaitan membuat onar di jalanan, tidak mempedulikan nasib dan hak orang lain untuk hidup dengan aman.

Semuanya itu semata-mata kerana kuasa politik.

Semuanya itu semata-mata kerana kemaruk kuasa.

Percayalah, parti yang ditubuhkan di jalanan akhirnya akan tumbang dan tersungkur juga di jalan satu hari nanti..

p/s Siapa Bapa Demonstrasi Haram?
Tun Mahathir, bekas PM mengatakan demonstrasi haram yang ada di negara ini bukan budaya rakyat negara ini tetapi ia budaya politik jalanan yang dipelopori oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

No comments: